Elite tekmovalni program

Da je tenis klub Z sport vzpostavil tekmovalni program Elite, je potreboval dve leti skrbnega in premišljenega delovanja. V tem času se je ob resnem, načrtnem in profesionalnem delu z otroki začetniki izluščila tista skupina otrok, ki je redno teniško vadbo usmerila na tekmovalno raven.

S tem programom smo pričeli leta 2004 z namenom, da tistim otrokom v klubu, ki imajo željo po napredovanju in tekmovanju, nudimo še več. Z načrtnim in profesionalnim načinom treniranja, z vsemi dodatnimi aktivnostmi smo in bomo lažje vzgojili vrhunske športnike in s tem dosegali njim primerne vrhunske rezultate.

Glede na starost otrok, ki je v povprečju 9 let, smo se udeleževali turnirjev Teniške zveze Slovenije v kategorijah: mini tenisa, midi tenisa, tenisa do 10, tenisa do 11, tenisa do 12, tenisa do 14 let, do 16 let in tenisa do 18 let. V vseh omenjenih kategorijah so naši tekmovalci in tekmovalke do danes osvojili 294. pokalov na turnirjih TZS in na mednarodnih turnirjih (od 1.- 4. mesta). Poleg omenjenih uvrstitev je bilo tudi precej uvrstitev med osem najboljših na turnirjih TZS in mednarodnih turnirjih.

Za omenjeni program izvajamo več različnih aktivnosti: teniški treningi, kondicijski treningi, pripravljalne tekme, poletne priprave v klubu in izven kluba, redno obiskovanje turnirjev – vsaj trije turnirji mesečno, prevoz na treninge in turnirje ter stalno spremstvo tekmovalcev s trenerji na vseh turnirjih.

Naj poudarimo, da moramo za dosego bodočih vrhunskih rezultatov te generacije otrok, tekmovalcev skrbno in strokovno delati že danes, saj bo lahko v nekaj letih samo s tovrstnim delom ta generacija dosegla željene vrhunske rezultate.

Sponzorji in partnerji

  • Baklus d.o.o.

Vreme