Popularizacija športa invalidov in negovanje medčloveških vezi

Tradicionalni teniški turnir mešanih dvojic – igralcev tenisa na invalidskih vozičkih in zaposlenih v zdravilišču Thermana Laško je 3. oktobra 2015 potekal na teniških igriščih in v organizaciji kluba Z sport.

Predstavniki igralcev tenisa na invalidskih vozičkih (Mojca Tomažin, Zdravko Eržen, Andrej Klemenčič in Sašo Rink) in delavci Thermane (Kristjan Kunštek, Damjana Damiš, Primož Jurak in Blaž Cizej so tekmovali v športnem in prijateljskem vzdušju, navijaško podporo so jim nudile Mirjam Kanalec, Cvetka Jurak in Irena Škorja. Turnir je z rahlim premorom trajal celih šest ur, sistem igranja pa udeleženim praktično ni dovoljeval počitka, vsled česar so bili ob zaključku turnirja vsi skupaj že pošteno utrujeni. Po dolgotrajnem boju je turnir osvojil par Damjana Damiš in Zdravko Eržen, ki je premagal drugouvrščena Kristjana Kunšteka in Saša Rinka. Tretje mesto je zasedel par Andrej Klemenčič in Blaž Cizej. Medalje in nagrade sta  podelila predsednica skupščine Zveze paraplegikov Slovenije Mirjam Kanalec in vodja kluba Z sport Luka Zalaznik, kateremu gre zahvala za odlično pripravljena igrišča in pomoč pri izvedbi turnirja.
Ob zaključku so bili vsi udeleženci edini, da je turnir uspel ter da trdno verjamejo, da se bo tradicija nadaljevala.

Takšna druženja in športne aktivnosti članov Zveze paraplegikov Slovenije in delavcev zdravilišča na eni strani pripomorejo k popularizaciji športa invalidov, na drugi pa tkejo in vzdržujejo pristne medčloveške vezi med vsemi udeleženimi.